Skip to main content

Chlapci ze střediska na Maršovské zvítězili o víkendu na fotbalovém turnaji v Plzni. Přivezli tak do Teplic poprvé putovní pohár blah. P.G. Frassatiho.

Letos se našemu fotbalovému týmu podařil velký úspěch. Na turnaji o putovní pohár P. G. Frassatiho vybojovat putovní pohár a ten přivést poprvé v historii do našeho střediska. Jedná se o sérii 3 fotbalových turnajů napříč salesiánskými středisky v České republice. My, žluto-modrý tým z Teplic, již několik let usilujeme o tento úspěch. 

Do Plzně jsme vyrazili již v pátek odpoledne. Po  příjezdu jsme se vydali na obhlídku města. Navštívili jsme (alespoň zvenku) stadion aktuálně vedoucího týmu naší fotbalové ligy. Prošli si krásně nasvětlené město v rámci akce BLIK BLIK 2022. Po příchodu již nebylo možné prodlévat a nastal čas na odpočinek pro nadcházející náročný den.

V sobotu ráno začal očekávaný program. Fotbalový turnaj. Turnaje se účastnilo 8 týmů, 5 v naší kategorii starších a 3 v mladší. Našimi konkurenty byly týmy z Prahy – Kobylis, Ostravy a za domácí nastupovaly 2 týmy. V rámci dopoledního bloku byla odehrána základní část formou každý s každým a po obědě následovalo čtvrtfinále a finálový souboj. Základní část zvládli naši kluci chvalitebně, získali 2. místo v bodování a zaostali jen za kluky z Prahy. Ve čtvrtfinále si poradili s Ostravou a v konečném finále porazili domácí reprezentanty v náročném zápase.

Děkujeme domácím za pohostinnost a přípravu celého turnaje.

Těšíme se, že se budeme z poháru moct radovat déle než jen do dalšího turnaje v Prostějově, a že si jej i po tomto turnaji přivezeme a bude zdobit naši hernu i během letních prázdnin.